3/9/23

INTRODUCCIÓ A LES CARTES AMB MASCOTA




Quan escrivim cartes amb mascotes podem fer que els nostres animals de companyia es converteixin en els protagonistes de les nostres cartes [veure aquest enllaç].

O també podem fer servir un tipus de carta que no deixarà indiferents a les vostres amistats corresponsals. Es tracta de convertir-nos en els propis protagonistes de la carta que els hi escrivim... entrant-hi dins ella!!

...Però com podem fer això?, us demanareu. Doncs fent servir una mascota postal.

Del que es tracta és fer en la carta un dibuix d'un personatge que faci de vosaltres mateixos (ara ve allò de "qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència", je, je...). Llavors hem de deixar que aquest personatge (el nostre "alter ego" postal) campi per la carta, fent-se l'amo i senyor del paper sobre el que es mourà al seu aire. I així es poden donar moltes situacions en què aquesta mascota postal aparegui fent coses quan els nostres amics obrin la carta.

Ja veureu que amb una mica d'imaginació, això de fer servir mascotes postals per escriure les nostres cartes pot esdevenir una cosa ben divertida i original.

A tall d'exemple, quan estem cansats, podem fer servir una carta on apareguem asseguts (com la que us mostrem a dalt) i a sota del personatge escrivim quelcom així:

—Ostres, Mireia!... Deixa que m'assegui que estic una mica cansat! Saps d'on vinc?... He anat a córrer una mica abaix al Passeig i ara estic baldat... Així que aquesta carta te l'escriuré assegut o no podré acabar-la... Saps a qui m'he trobat per carrer?..,. No t'ho imaginaries mai!... Doncs agafa't... A la... (bla, bla, bla...segueix la carta)

Veieu, d'aquesta manera les mascotes postals ens ofereixen la possibilitat d'escriure cartes molt més divertides, jugant una mica amb les diverses situacions que se'ns puguin presentar al llarg del nostre tragí diari. I els nostres amics corresponsals quedaran d'allò més encantats amb la nostra originalitat!

(En la secció de MASCOTES del menú lateral del blog podreu trobar les mil-i-una situacions en què podreu fer servir una divertida mascota postal per amenitzar la vostra correspondència.)