2/4/24

EXERCICIS PRELIMINARS

Abans de començar a presentar-vos les idees del *TAP*, us proposem uns petits exercicis per anar agafant pràctica a l'hora de treballar els models de cartes que us anirem presentant.

Així que ja podeu agafar fulls, llapis i unes tisores (millor que siguin de punta rodona, perquè ningú surti malparat) i després de dibuixar les figures que us presentem abaix, podeu anar retallant-les, a veure què tal us queden.

Penseu que moltes de les cartes que us ensenyarem hauran de ser retallades d'una forma o una altra. Així que aquest exercicis inicials ens aniran bé per començar a treballar el paper.

Recordeu que us podeu baixar tots aquests formats dels nostres ÀLBUMS.




* * * 1ª FORMA * * *

La primera forma que dibuixarem i retallarem serà la d'un full corbat, amb els costats sinuosos. Aquest model el podrem fer servir per enviar cartes que fugin una mica de la rutina del full estàndar amb forma rectangular i costats llisos.






* * * 2ª FORMA * * *

La segona forma per dibuixar i retallar serà la d'un senzill triangle. Potser algun dia haguem d'escriure cartes des d'Egipte amb les seves piràmides i tot... [veure enllaç]






* * * 3ª FORMA * * *

La tercera forma que dibuixarem i retallarem serà la d'un cercle. Potser alguna de les cartes que us proposarem escriure en el nostre taller podria ser escrita en una nit de lluna plena...






* * * 4ª FORMA * * *



La cuarta forma tindrà forma de lluna. Perquè també podrem escriure cartes en nits de lluna creixent o minvant...







* * * 5ª FORMA * * *

La cinquena forma serà la d'un estel. Hi haurà moments postals en què la lluna donarà el protagonisme a les seves germanes del cel, les estrelles...






* * * 6ª FORMA * * *

La sisena forma tindrà forma de núvol. Perquè estem segurs que entre els molts moments postals que s'escauran en la nostra vida, no tots els viurem tocant de peus a terra. I potser algun dia ens pujem damunt algun núvol i deixem volar la nostra imaginació des d'allà dalt.






* * * 7ª FORMA * * *

La setena forma tindrà la silueta d'una serp. Estigueu del cert que moltes cartes de les que es poden escriure en la vida podran defugir la quadrícula de precepte i ser escrites d'una manera molt més "mogudeta".






* * * 8ª FORMA * * *

La vuitena forma és una flor. Crear jardins postals per regalar als nostres corresponsals passa per saber retallar amb mestrança flors com aquesta.






* * * 9ª FORMA * * *

La novena forma serà la d'un cor. L'amor és un dels sentiments que mou el món... i per què no!, la nostra correspondència també!






* * * 10ª FORMA * * *

La desena forma tindrà forma d'una fulla de tardor. Possiblement la tardor sigui l'època més idònia de l'any per posar-se a escriure cartes als amics i coneguts.






* * * 11ª FORMA * * *

La forma número 11 tindrà la forma d'un sol. L'estiu serà el moment de tot l'any quan escriurem les nostres cartes més caluroses (Bffffffff.. quina calor que faaaa...!)






* * * 12ª FORMA * * *

La forma número 12 serà una . En el *TAP* també us ensenyarem com les parts del cos humà poden esdevenir protagonistes a l'hora d'escriure cartes divertides als nostres amics corresponsals.






* * * 13ª FORMA * * *

La forma número 13 tindrà la forma d'un ninot. Possiblement una de les maneres més simpàtiques i originals d'escriure cartes als nostres amics serà fent servir "mascotes postals". Uns personatges, a voltes trapelles i quasi sempre molt entremaliats, que viuen dins les cartes, fent-se passar per nosaltres. Així, quan els nostres amics corresponsals obren les nostres, la sorpresa està assegurada!!






I ara ja sense més dil·lació... comencem el *TAP*!